Przez dwa tygodnie, codziennie jadła awokado. Efekty okazały się zaskakujące

dieta z awokado
Fot. pixabay.com/ coyot
Autor Klaudia Gaicka23.05.2020

Dieta bogata w składniki odżywcze z awokado poskutkowała ciekawymi wnioskami. Jenny Sugar postanowiła żywić się tym owocem przez dwa tygodnie i sprawdzić, jak to na nią wpłynie. Zależało jej również na zweryfikowaniu, czy przypadkiem przez niego nie przybierze na wadze.

Dieta, zwłaszcza ta zróżnicowana, powinna być codziennym elementem życia każdego z nas. Dobrze jest codziennie urozmaicać sobie posiłki, jednak zdrowe nawyki i pełnowartościowa rutyna również są wskazane dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jako jeden ze zdrowych codziennych nawyków Jenny Sugar postanowiła uznać Awokado. Mimo że jest ono stosunkowo tłuste, kobieta chciała na własnej skórze sprawdzić, jak wpłynie ono na jej wagę oraz jak się będzie czuć po dwóch tygodniach codziennego spożywania tego owocu.

Najsilniejsza trucizna znana człowiekowi. Możesz znaleźć ją w swojej kuchniNajsilniejsza trucizna znana człowiekowi. Możesz znaleźć ją w swojej kuchniCzytaj dalej

Dieta bogata w składniki odżywcze z awokado

Kobieta trenowała co prawda crossfit, ale odżywiała się wcześniej głównie węglowodanami i zdarzało jej się podjadać. Jak podaje serwis Onet.pl, przez to, Jenny przytyła w ciągu roku aż 10 kilogramów. Aby sprawdzić, czy uda jej się schudnąć, postanowiła wypróbować eksperyment z codziennym jedzeniem awokado.

Na początku napotkała kilka problemów. Przede wszystkim dowiedziała się, jak szybko psuje się ten owoc. Jenny nierozważnie wykupiła cały sklepowy zapas, niestety, mimo regularności w spożywaniu, nie obyło się bez kilku popsutych sztuk.

Jak podaje portal, Jenny stwierdziła podczas eksperymentu, że jedząc awokado wieczorami, była w dużo lepszym nastroju. Co więcej, awokado korzystnie zadziałało na pracę jej jelit. Owoc niestety w żaden sposób nie wpłynęło na jej wagę. Być może stało się tak, bo pomimo kaloryczności owocu, skutecznie ogranicza ono chęć na podjadanie i wszystko wychodzi na równo.

Kobieta po zakończonym eksperymencie stwierdziła, że zamierza włączyć awokado na stałe do swojej diety. Nie zamierza go jednak spożywać codziennie, lecz kilka razy w tygodniu. Dodatkowo przyznaje, że połówka owocu całkowicie wystarczy, żeby opanować ochotę na słodycze.

Dzisiaj grzeje: 1. Traktowanie polskich pacjentów z podejrzeniem koronawirusa. Niewyobrażalne nagranie, włos się jeży na głowie

2. Dziś Agnieszka Chylińska obchodzi 44. urodziny. Niebywałe, jak się zmieniała na przestrzeni lat

Poza doznaniami, jakie Jenny odczuła podczas swojego eksperymentu, warto również wspomnieć o tym, co wynika z badań nad spożywaniem awokado. Okazuje się bowiem, że owoc, dzięki zawrotności kwasu oleinowego pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. Co więcej, zawiera również potas, który reguluje ciśnienie krwi. Jest również bogatym źródłem witamin, między innymi C, A, E oraz tych, z grupy B. Ponadto zawiera luteinę i zeaksantynę, które w komplecie chronią nasze oczy.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. 1 łyżeczka miodu przed snem pomaga nawet w zaawansowanych przypadkach. 6 powodów, by zjeść miód przed pójściem spać
  2. Skandaliczne zachowanie kobiety na myjni samochodowej. Kamery nagrały, co robiła z psem
  3. Gwiazda "Pierwszej miłości" została pogryziona przez psa, którego przygarnęła ze schroniska. Niemal nie straciła oka
  4. 26 latka trafiła do szpitala z kołataniem serca. Przyczyna jej stanu zdrowia wprawiła wszystkich w osłupienie
  5. Pierwsze objawy guza mózgu. Gdy się pojawią, trzeba działać szybko
  6. Kwota wolna od podatku 2020. Próg uległ zmianie

Następny artykuł