Mcdonald's: 24-letni zestaw
unsplash.com/ Christian Wiediger
Autor Klaudia Gaicka - 10 Września 2020

Przez 24 lata trzymała kanapkę z McDonaldsa. Nie pojawił się nawet ślad pleśni, restauracja odpowiada na poważne zarzuty

McDonald’s to jedna z najbardziej znany sieci Fast food w Polsce i na świecie. Firma pochodząca z 1940 roku często musi zmagać się z krytyką. Nic więc dziwnego w tym, że prawie od razu odpowiedzieli na zarzuty Tiktokerki, która zaprezentowała burgera i frytki sprzed 24 lat.

McDonald’s to amerykańska sieć barów szybkiej obsługi, która dostępna jest praktycznie na całym świecie. Założona została 15 maja 1940 roku w San Bernardino. Sprzedaje przede wszystkim burgery, frytki i napoje.

Wiele instytucji, organizacji i osób prywatnych zarzuca sieci barów, że ta nie tylko źle traktuje swoich pracowników, ale również zatruwa klientów. Niektórzy eksperci to właśnie w istnieniu McDonald’s upatrują się przyczyn otyłości w Ameryce i nie tylko.

Objawy chorób serca widoczne gołym okiem. Nawet niewielkie zmiany mogą być dla nas arcyważną informacjąObjawy chorób serca widoczne gołym okiem. Nawet niewielkie zmiany mogą być dla nas arcyważną informacjąCzytaj dalej

McDonald’s odpowiedział na zarzuty Tiktokerki

Jak podaje portal Noizz.pl, Amerykańska tiktokerka zamieściła w sieci kontrowersyjny film, na którym widać kanapkę sprzed… 24 lat! Większość z nas spodziewałaby się zobaczyć na niej pleśń lub jakiekolwiek oznaki niezdatności do spożycia. Nic bardziej mylnego.

- Co wydarzy się, kiedy zamknięcie w pudełku po butach frytki i burgera z McDonald’s na 20 lat? - zapytała kobieta.

Po czym wyjęła opakowanie datowane na 1996 rok. Jednak to, co najbardziej szokujące, było w środku. Burger i frytki pochodzące nie z tego wieku praktycznie w ogóle się nie zmieniły. Ani na frytkach, ani na bułce, w której jest również mięso, nie było żadnych śladów pleśni.

Na odpowiedź sieci McDonald’s nie trzeba było długo czekać. Już kilka dni później pojawił się na ich stronie oficjalny komunikat.

- W odpowiednim środowisku burgery McDonald’s - podobnie jak większość produktów spożywczych - mogą się rozkładać, ale potrzebne są do tego odpowiednie warunki. Przede wszystkim wilgoć - napisało na wstępie.

Amerykańska sieć tłumaczy, że do rozkładu konieczny jest odpowiedni poziom wilgoci. Bez tego bakterie i pleśń nie mogą się rozwijać.

Dzisiaj grzeje: 1. Poważne zmiany już od 15 września. Lekarze są przerażeni
2.Nowy podatek wciąż z problemami. Wątpliwości nie milkną, płacą grube pieniądze, a i tak nie są pewni czy prawidłowo

- Jeśli więc jedzenie jest wystarczająco suche lub wyschnie, istnieje małe prawdopodobieństwo, że rozwiną się na nim bakterie lub pleśń. Również jedzenie przygotowane w domu, które pozostawimy do wyschnięcia, może wyglądać w ten sposób. Przyjrzyj się uważnie - hamburgery, które widzisz, najpewniej są właśnie wysuszone. W żadnym razie nie można o nich powiedzieć, że są 'takie same, jak w dniu zakupu - wyjaśnili.

Zadeklarowano również, że do mięsa na burgery niedodawane są żadne wypełniacze konserwanty, a jedynie pieprz i sól.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Mąż Dagmary Kaźmierskiej nie żyje? Zatrważające informacje o ”królowej życia” na ”Pudelku”
  2. Wielka ewakuacja w dużym polskim mieście. Życie mieszkańców zagrożone. Straszne
  3. Smutne informacje. Jerzy Stuhr przerwał milczenie
  4. Użyła sprężyny jako spirali antykoncepcyjnej. Lekarze przecierali oczy ze zdumienia
  5. Najczęściej powtarzane mity dotyczące maseczek. Wiele osób wciąż w nie wierzy
  6. Nie ma na niego mocnych, napar z imbiru rozpędzi najgorsze dolegliwości. Wystarczy dodać do niego jedną przyprawę, połączenie gwarantuje fenomenalne samopoczucie

Następny artykuł