nowotwór: dieta anty
fot. https://pixabay.com/ Lisy_
Autor Klaudia Gaicka - 20 Sierpnia 2020

Chcesz zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Włącz je do swojej diety

Nowotwór zabija każdego dnia. Warto wiedzieć, jakie produkty należy włączyć do diety, aby ograniczyć ryzyko jego wystąpienia. Kilka łatwo dostępnych produktów może mieć zbawienny wpływ na zdrowie całego naszego organizmu.

Nowotwór stanowi jedną z głównych przyczyn śmierci nie tylko w Polsce, ale również na całym świecie. Zdecydowanie warto korzystać ze wszelkich nowinek medycznych, które pomogą nam ograniczyć jego ryzyko.

Jak podaje portal Cotozachoroba.pl, w dzisiejszych czasach bardzo ważne jest dbanie o prawidłową dietę. W czasach, kiedy człowiek tak bardzo goni za sukcesem i pozornym szczęściem, łatwo jest zapomnieć o pierwotnych potrzebach i nie słyszeć alarmowych sygnałów od własnego organizmu.

Pojawiła się nowa mutacja koronawirusa. Wbrew pozorom nie jest to jednak zła wiadomośćPojawiła się nowa mutacja koronawirusa. Wbrew pozorom nie jest to jednak zła wiadomośćCzytaj dalej

Nowotwór każdego roku zabija tysiące ludzi. Warto wiedzieć, jakie produkty zmniejszą ryzyko jego wystąpienia

Dieta antynowotworowa zaproponowana przez portal pomaga ustabilizować równowagę kwasowo zasadową oraz zniwelować stany zapalne. Tego rodzaju czynniki mają spory wpływ na ryzyko powstania różnych rodzajów nowotworu.

Pierwszą grupą żywności, która pomoże nam ochronić organizm przed nowotworem, są produkty alkalizujące. Pierwszym z nich jest Jarmuż bogaty w sulforafan, który jest cennym przeciwutleniaczem. Pomaga nam chronić organizm przed rakiem jelita grubego oraz prostaty. Dodatkowo Jarmuż posiada wiele niezbędnych dla nas minerałów, które pomagają odkwasić organizm.

Drugim takim produktem jest cytryna, która świetnie alkalizuje cały organizm. Pobudzony układ trawienny w znacznym stopniu przyczynia się do oczyszczenia organizmu z toksyn, a witamina C usprawnia nasz układ immunologiczny. Innym produktem alkalizującym są brokuły. Tak jak jarmuż zawierają drogocenny sulforafan, a do tego są źródłem błonnika.

Dzisiaj grzeje: 1. Wiceminister zdrowia zapowiada okrojenie liczby szpitali. Rząd przygotowuje się do nowej strategii
2. Waloryzacja emerytur 2021. Przyszłoroczne podwyżki mogą być kompletnym rozczarowaniem, będą zmiany?

Drugą cenną grupą produktów “antynowotworowych” są produkty przeciwzapalne. Należy do nich między innymi kurkuma, która jest bardzo korzystna dla całego naszego organizmu. Drogocenna kurkumina jest nie tylko silnym przeciwutleniaczem o właściwościach przeciwzapalnych, ale również wspomaga organizm m.in terapii nowotworu piersi, skóry, płuc i przełyku. Innym produktem, który zawiera wiele przeciwutleniaczy, są jagody. Pomagają nam one chronić mózg i jelita. Dodatkowo mają stosunkowo niski indeks glikemiczny i posiadają w swoim wnętrzu antybiotyki, które działają przeciwgrzybiczo i bakteriobójczo.

Innymi produktami, które przyczynią się do twojej ochrony, są: siemię lniane, imbir, czosnek i orzechy włoskie. Zdecydowanie warto włączyć je do codziennej diety.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Koronawirus w Kancelarii Premiera. Zarażony sekretarz stanu
  2. Szumowski tuż po dymisji poszedł do Tadeusza Rydzyka. Zaskakująca postawa, zdobył się na pełną szczerość
  3. Wczesne objawy miażdżycy. Wielu chorych je bagatelizuje
  4. Fakt ujawnił kulisy odejścia Szumowskiego. Dlaczego były Minister Zdrowia zrezygnował ze stanowiska?
  5. Rak jelita grubego może przez lata rozwijać się w ukryciu. Istnieje jednak sposób, by wykryć go, zanim będzie za późno
  6. Wytykali ją palcami, więc schudła 100 kg, by w dniu ślubu swojego eks wyglądać lepiej niż panna młoda

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł