Zupki chińskie: niebezpieczny eksperyment
Autor Karol Zaborowski - 8 Listopada 2019

Przez 5 dni jadła tylko zupki chińskie. Rzeczy, które stały się z jej ciałem są straszne, każdy powinien wziąć je sobie do serca

Zupki chińskie dla niektórych stanowią zamiennik dla normalnego posiłku, kiedy nie mają czasu lub chęci na gotowanie. Niestety nie jest to dobry pomysł, o czym przekonała się dobitnie pewna kobieta. W ramach swojego eksperymentu dziennikarka przez 5 dni jadła wyłącznie zupki chińskie.

Zupki chińskie już od lat stanowią synonim niezdrowego jedzenia, a diety ograniczające się do jednego składnika lub dania nigdy nie są dla nas dobre, ponieważ w ten sposób nie ma możliwości, aby nasz organizm otrzymał wszystkie niezbędne elementy. Dziennikarka Hana Hong postanowiła przeprowadzić eksperyment na sobie i przez 5 dni jadła jedynie zupki chińskie. Swoimi odczuciami podzieliła się z internautami.

Nie od dziś wiadomo, że zupka chińska nie jest najlepszym zamiennikiem dla normalnego posiłku, który przygotowany jest własnoręcznie. Mimo to, wiele osób decyduje się na ich kupowanie, ponieważ są o wiele wygodniejsze do przygotowania niż pełne danie. Dodatkowo niepozorna zupa potrafi przynieść naprawdę silne uczucie sytości. Niestety nie ma nic za darmo.

Banany nie tuczą, a leczą. Już po tygodniu będziecie zdumieni, jak zbawienny wpływ mają na organizmBanany nie tuczą, a leczą. Już po tygodniu będziecie zdumieni, jak zbawienny wpływ mają na organizmCzytaj dalej

Przez 5 dni jadła tylko zupki chińskie

Hana Hong zdecydowała się na naprawdę poważny eksperyment, chociaż dziennikarka nie ukrywa, że do swoich zup dodawała trochę zdrowszych składników w postaci, chociażby suszonych warzyw. Mimo wszystko podstawą jej diety na 5 dni stały się zupki z proszku, co znacząco się odbiło na jej samopoczuciu i to bardzo szybko.

Pierwszy dzień eksperymentu minął bez większych problemów, a wręcz dziennikarka była zadowolona. Nie czuła głodu, oszczędzała czas i pieniądze. Niestety już drugiego dnia poczuła, że coś jest nie tak. Mimo to zignorowała swoje słabe samopoczucie i kontynuowała swoją “dietę”, jednak z czasem było już tylko gorzej.

Trzeciego dnia pojawiła się niezwykle silna zjedzenia jakiejś sałatki. W ten sposób jej organizm wysyłał sygnały, że brakuje mu witamin. Kobieta czuła się coraz słabsza, a dieta stawała się coraz bardziej uciążliwa. Jak podaje Wprost, czwartego dnia pojawiły się silne mdłości i brak apetytu. Odczuwała również suchość w ustach, która była najprawdopodobniej wywołana dużą ilością soli. Dodatkowo mimo przyjmowania kolejnych posiłków, przestała się czuć syta i wydawało jej się, że jest w środku pusta.

Piątego dnia dziennikarka zaczęła odczuwać silną irytację, którą wywoływały nawet niezwykle błahe rzeczy. Nie mogła się doczekać końca eksperymentu, a fizycznie miała problem podjąć nawet najmniejszą aktywność. Co ciekawe, przez te 5 dni Hana Hong zaobserwowała u siebie utratę wagi na poziomie 1,8 kilograma. Mimo to nie polecamy nikomu powtarzania tego eksperymentu. Jest on bardzo niebezpieczny, ponieważ nadmierne spożycie takich zupek wiąże się ze wzrostem czynników ryzyka chorób kardiometabolicznych.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Kolor wosku z uszu świadczy o zdrowiu. Widząc jeden z nich natychmiast udaj się do lekarza, możesz być śmiertelnie chory
  2. Ważyła 300 kg i zoperowali jej żołądek. Po roku stanęła przed lekarzem i nie mógł jej rozpoznać
  3. Trafiła do szpitala z potężnym bólem głowy, 2 dni później już nie żyła. Lekarze ostrzegają przed 7 niepozornymi objawami

Następny artykuł