Wyszukaj w serwisie
choroby profilaktyka problemy cywilizacyjne zdrowie psychiczne żywienie zdaniem lekarza uroda i pielęgnacja dziecko
Pacjenci.pl > Pszczoły

Pszczoły

Pszczoły

Sztuczny vs. naturalny miód – co je różni?
25.09.2024 18:45 Najgorszy miód z możliwych wciąż kupowany przez Polaków. Ten zamiennik to nic dobrego

Choć wygląda jak naturalny i jest zaskakująco słodki, sztuczny miód to jedynie produkt zastępczy, który nie posiada żadnych właściwości zdrowotnych. Sztuczny miód z różnych powodów wciąż cieszy się popularnością i często trafia do koszyków podczas zakupów. Czy kiedykolwiek zastanawialiśmy się, z czego został zrobiony?

Pyłek pszczeli, pszczoły
20.04.2024 16:49 Pyłek pszczeli - właściwości i zastosowanie. Kto może jeść pyłek pszczeli?

Pyłek pszczeli jest naturalnym produktem przetworzonym przez pszczoły. Posiada mnóstwo właściwości odżywczych, a także wspierających układ odpornościowy. To również suplement diety oraz składnik herbat.  Spożywając go regularnie, wzmocnimy układ immunologiczny. Pyłek pszczeli potrafi też zmniejszać ryzyko występowania wielu poważnych schorzeń, ale też redukować objawy chorób już współistniejących. Jakie jeszcze są właściwości pyłku pszczelego?