Jajka na miękko to hit kuchni, jedne z najzdrowszych jajek, a przy tym smaczne, łatwe w przygotowaniu i zbawiennie działające na cały organizm. Zawierają pełnowartościowe białko, witaminy (A, D, E, K, B12) i minerały (fosfor, żelazo, selen). Są skarbnicą kwasów tłuszczowych z grupy omega, które mają bardzo dobry wpływ na układ krwionośny i stanowią profilaktykę rozwoju chorób cywilizacyjnych.
Witamina B12 uznawana jest za niezwykłe wsparcie dla organizmu. Okazuje się jednak, że w niektórych przypadkach jej suplementowanie wcale może nie być takie zdrowe. W jakich dawkach przyjmować witaminę D i jak ją suplementować, by zadziałała jak najlepiej?
Utrata smaku, dziwne odczucia w rękach i nogach, pogorszenie wzroku, problemy trawienne… To tylko kilka mniej groźnych objawów, które mogą wskazywać na niedobór ważnego składnika odżywczego. Dowiedz się, co mogą oznaczać te symptomy i jak poradzić sobie z ich przyczyną.