Wyszukaj w serwisie
choroby profilaktyka problemy cywilizacyjne zdrowie psychiczne żywienie zdaniem lekarza uroda i pielęgnacja dziecko
Pacjenci.pl > Dieta Antyrakowa

Dieta Antyrakowa

Nowotwór, raka, dieta antynowotworowa
03.09.2024 09:42 Dietetyczka onkologiczna radzi co jeść, by ograniczyć ryzyko raka. Wymienia te produkty

Zdrowa dieta jest niezwykle ważna dla naszego organizmu. To, jak jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Są pewne produkty, które mogą ograniczyć ryzyko zachorowania na raka. Dietetyczka onkologiczna Nichole Andrews podzieliła się z internautami swoją wiedzą, zdradzając, które produkty mogą ograniczyć ryzyko nowotworu.

rodzaje cebuli
06.02.2024 15:01 Może chronić przed rakiem żołądka i obniżać ryzyko zawału. Odkryj na nowo to polskie warzywo

Charakterystyczny smak i zapach sprawiają, że niejedna osoba unika tego warzywa. Warto się z nim jednak przeprosić, bo ma wiele prozdrowotnych właściwościami. Każdy jej rodzaj poprawia odporność i ma działanie bakteriobójcze. To nie wszystko – korzystnie wpływa również na serce. Stara, dobra polska cebula - przeczytaj o jej niezwykłych właściwościach. 

sklep z warzywami
30.01.2024 13:07 Jedno z najbardziej niedocenionych warzyw w naszym kraju. Polacy powinni jeść je częściej

Gdyby zrobić ranking na najbardziej niedoceniane warzywa, endywia prawdopodobnie znajdzie się w pierwszej trójce. Bogata w witaminy, mikroelementy i przeciwutleniacze, a Polacy omijają ją w sklepach z daleka. Choć można kupić ją prawie w każdym i kosztuje kilka złotych. Jest jednym z warzyw w diecie antyrakowej.