Dominika Ostałowska jest aktorką, która jest bardzo dobrze znana zarówno filmowym, jak i serialowym widzom. Od lat gra w hitowym serialu TVP 2 “M jak miłość”, w którym wciela się w postać Marty Mostowiak.Ostałowska w niedawnym wydaniu “Dzień Dobry TVN" opowiedziała o swoich problemach ze zdrowiem. Aktorka miała kłopoty z sercem i musiała poddać się zabiegowi ablacji. Co to za operacja?
Czarny czosnek nie występuje naturalnie - trzeba go zrobić - czyli poddać odpowiedniemu procesowi. Dość trudno zrobić to samemu, dlatego na ogół decydujemy się na jego zakup. Czarny czosnek powstaje na skutek przechowywania zwykłego czosnku w bardzo wysokiej temperaturze przez odpowiedni okres czasu. Dzięki temu zyskuje kolor, traci charakterystyczny ostry smak i zapach, a dodatkowo zyskuje nowe właściwości zdrowotne.
Sezon na czosnek niedźwiedzi zaczyna się wczesną wiosną i trwa dość krótko, dlatego trzeba go wykorzystać w pełni. Czosnek niedźwiedzi można uprawiać, jednak trzeba pamiętać, że jest rośliną objętą ochroną, a więc zrywanie go “na dziko” może skończyć się wysokim mandatem. Co można zrobić z czosnku niedźwiedziego?
Schorzenia sercowo-naczyniowe dotykają osoby w różnym wieku, choć badania przeprowadzone przez Amerykańskie Towarzystwo Kardiologiczne dowodzą, że najbardziej narażona jest grupa kobiet, u których wystąpiła menopauza. “To wyjątkowe badanie kohortowe dowodzi, że u kobiet po menopauzie ryzyko chorób serca gwałtownie wzrasta. Kobiety, zwłaszcza te po okresie przekwitania, nie są dostatecznie badane i leczone ”- wyjaśnia dr Ella Ishaaya, główna autorka badań. Naukowcy wyjaśnili, dlaczego tak się dzieje.Bóle głowy? Ten podcast Pacjenci.pl Wam pomoże!
Zawał serca i udar mózgu to najczęstsze przyczyny zgonów w naszym kraju. Aby ograniczyć ryzyko ich wystąpienia, szczególnie istotne jest prowadzenie zdrowego trybu życia, dbanie o prawidłową dietę i codzienną aktywność fizyczną. Przedstawiamy pięć produktów spożywczych, które wykazują szczególnie pozytywne działanie na układ krążenia. Znajdziesz je w większości sklepów spożywczych.